Eğer humusu özellikle de tahini seviyorsanız buyurun!... Ermeni mezelerinden biri Topik için malzeme listesine göz atalım;) Dış ...

Topik Tarifi ve Yapılışı

/
0Yorumlar


Eğer humusu özellikle de tahini seviyorsanız buyurun!... Ermeni mezelerinden biri Topik için malzeme listesine göz atalım;)

Dış katman için;
1 su bardağı haşlanmış nohut

½ çay bardağı tahin
Tuz –bir çimdik, az
İç malzeme için;
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tahin
½ çay kaşığından az yenibahar
½ çay kaşığından az tarçın
½ çay kaşığından az kimyon
Üzeri için;
Toz Antep fıstığı

Zeytinyağında piyazlık doğranmış soğan ve dolmalık fıstıkları soteleyelim. Sonra 2-3 dk sıcak suda bekletilmiş kuş üzümünü ve baharatları ekleyip sotelemeye devam edelim. En son 1 tatlı kaşığı tahini ekleyelim ve ocaktan alalım.
Haşlanmış nohutu, tuzu, tahini pürüzsüz kıvam elde edinceye kadar rondo/blender/robottan geçirelim. Nohut püresini streç film/yağlı kağıt üzerine yayalım ve sotelediğimiz iç harcı da yayalım. Rulo şeklinde saralım. 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim. 2 cm genişliğinde dilimleyip üzerine toz Antep fıstığı serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun demeden önce şunu söylemek istiyorum: Ölçüyü katlayabilirsiniz ben iki kişilik yaptım ve 6-7 adet rulo çıktı. Bir de biraz riskli bir meze herkes sevmeye biliyor. Ama tatmakta da fayda, değişik tatlar… Tekrar afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...