250 gram dana kuşbaşı / kuzu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 adet yeşil biber 1 adet soğan/ 4-5 adet taze soğan Tuz ...

Tantuni Kıvamında Mini Dürümler Tarifi ve Yapılışı

/
0Yorumlar


250 gram dana kuşbaşı / kuzu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet soğan/ 4-5 adet taze soğan
Tuz
Kıyılmış maydanoz
Sumak, karabiber, pul biber
Etleri küçük küçük doğrayalım, kendi sularını bırakıp çekinceye kadar pişirelim eğer sert ise 1 çay bardağı sıcak su ekleyip pişirme işlemine devam edelim sonra tereyağını ekleyip, bir tur kavuralım. Ayrı bir kapta zeytinyağında doğranmış yeşil biberi 1-2 dakika soteleyelim sonra küp doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiber, nane, pul biberi ekleyelim. Domatesler diri kalsın, kaybolmasını istemiyoruz. Soteleme işlemini çok uzun değil, 3-4 dakika tutmamız yeterli olacaktır. Bu karışımı etlerle buluşturalım ve 1-2 dakika pişirelim. Dürümün iç malzemesi hazır! eğer lavaşı kendiniz yapmak istiyorsanız malzeme listesi şöyle:
2 su bardağı civarı un
½ su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tane küp şeker
Ilık su içerisinde maya ve şekeri biraz bekletelim sonra zeytinyağını, tuzu ekleyelim. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz sert olacak şekilde yoğuralım. Yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyelim. Un serpilmiş tezgahta arzu ettiğiniz büyüklüklerde açalım. Önceden ısıtılmış tava da pişirelim.
Lavaş üzerine iç malzemeyi, hazırladığınız soğanlı sumaklı salata veya taze soğanlar ve kıyılmış maydanoz eşliğinde leziz dürümler yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...