Annem Almanya'dan geldiğinde çooooooooook quark aramış ama bulamamış. Çocukluğumda annemden hep duyardım, biz Almanya'da pastala...

Quark Kuchen; Kasekuchen

/
2Yorumlar

Annem Almanya'dan geldiğinde çooooooooook quark aramış ama bulamamış. Çocukluğumda annemden hep duyardım, biz Almanya'da pastalara quark kullanıyorduk, çok güzel oluyordu falan filan. Nedir bu quark derseniz yoğurt / krem peynir karşımı bir tat. Asıl komik olan yapımı çok kolay, 1 kilo kefiri, 100C de  1 saat bırakalım. Zaten su ile peynirimsi kısım ayrılıyor ama bunu beyaz bir tülbente alalım ve suyun tamamen süzülmesini bekleyelim, yaklaşık 4-5 saat. Sonuç,170 gram civarı quark elde etmiş oluyorsunuz :)

Gelelim Almanların meşhur Kasekuchen pastasına, 

Taban için;

200 gram şeker
150 gram tereyağı
250 gram un
50 gram mısır unu
1/2 çubuk vanilya tanecikleri
1 adet yumurta

İç dolgu için;
3 adet yumurta
170 gram quark
200 ml. krema
2 paket vanilyalı puding tozu
1/2 çubuk vanilya tanecikleri

Üzeri için,

1/2 çay bardağı file badem

Yapılışını en kısa zamanda bir video şeklinde paylaşacağım. :)

2 yorum:

  1. Sanki labnemsi bir peynir değil mi?
    Görünce cheesecake zannettim :) tadı da benziyor mu?

    Kefiri kendin mi yapıyorsun?

    İstediğin sorudan başlayabilirsin :D
    Hehe...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha ;) Aynen yoğurt labne arası bir tat oluyor ama tadı güzel, Cheesecake kıvamı var, tespitlerin çok doğru ve maalesef ki kefiri hazır kullandım, mayası yoktu bende :(

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...