Tatlısıyla tuzlusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezi kekler...  Kışın göz kırpmaya başladığı bu aylarda sıcacık, tavşan kanı çay ve fırın...

Peynirli, Zeytinli, Kırmızı Biberli Kek: Tuzlu Kek Tarifi ve Yapılışı

/
0Yorumlar
Tatlısıyla tuzlusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezi kekler... 

Kışın göz kırpmaya başladığı bu aylarda sıcacık, tavşan kanı çay ve fırından yeni çıkmış keke kim 'hayııııııııııırrr' diyebilir ki? Miiiis... 

Gelin hep beraber tarife göz atalım;

3 yumurta 
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
10-15 adet siyah zeytin ~ince doğranmış
1 çay kaşığı kekik /taze kekik ince doğranmış
Bir tutam kıyılmış taze nane
65 gram sert peynir ~küp doğranmış, ezine






Yumurtaları tuz ile kabarıncaya kadar çırpalım. Yoğurt ve zeytinyağını ilave edip, çırpmaya devam edelim. Üzerine elenmiş unu ilave edelim ve çırpalım. Sonra mikserle işimiz bitiyor, devreye spatula giriyor. Doğradığımız peynir, zeytin, kırmızı biber, taze nane ve kekiği ilave edelim ve karıştıralım. En son kabartma tozunu ekleyelim ve karışıma çok hızlı yedirelim, olabildiğince az karıştırmaya özen gösterelim. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökelim ve önceden ısıtılmış 180C fırında 30-35 dakika pişirelim. Ilık servis edelim. Kahvaltı için de güzel alternatiftir, tuzlu kek. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...