Ağustos - Eylül ayları kışlıkları hazırlama vakti!.. Zil sesi gibi adeta.. Yazın güzel, lezzetli, enfes domateslerini değerlendirmeden olm...

Kışlık Menemen

/
0Yorumlar

Ağustos - Eylül ayları kışlıkları hazırlama vakti!.. Zil sesi gibi adeta.. Yazın güzel, lezzetli, enfes domateslerini değerlendirmeden olmaz. salçasından, kurusuna, sosuna kadar çok amaçlı nimet... bir lütuf Yaradan'dan... hele faydaları say say bitmez, ama en önemlisi genç kalabilmek ve cilt güzelliği için tabii ki bol bol domates tüketmek :)



Gelelim malzeme listesine ve yapılışına;

5 kg. domates
700 gram yeşil biber
2 çay bardağı zeytin yağı
Tuz








Zeytin yağında biberleri rengi dönünceye kadar pişirelim sonra küp doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edelim. Yaklaşık 2-2,5 saat domates  suyunun büyük kısmını çekince, koyulaşınca ve menemen hala kaynıyorken temiz kavanozlara bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım. Kavanozların ağzını yıpranmamış kapaklar ile sıkıca kapatın ve hemen ters çevirelim. İyice soğuyana kadar o şekilde bırakalım. (Kapakların ortası içe çökmüş olmalı) Daha sonra düz olarak yerleştirebilirsiniz. Güneş almayan kapalı bir yerde saklayalım. Kış hazırlığının birisinden yırttık, afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...