Malzeme listesi; 175 gram beyaz bisküvi 125 gram kuvertür bitter çikolata 50 gram terayağı 60 gram şeker 1 yumurta 30 gram ...

İtalyan Mozaik Pasta Tarifi ve Yapılışı

/
2Yorumlar


Malzeme listesi;
175 gram beyaz bisküvi
125 gram kuvertür bitter çikolata
50 gram terayağı
60 gram şeker
1 yumurta
30 gram fındık
20 gram ceviz
2-3 yemek kaşığı toz antep fıstığı/20 gram antep fıstığı
1 tatlı kaşığı portakal rendesi
Üzeri için;
Pudra şekeri
Bisküvileri buzdolabı poşetine koyalım ve bir merdane ile irili ufaklı parçalar elde edilecek şekilde vurarak bisküviler parçalayalım. Benmari usulü çikolatayı eritelim ve oda sıcaklığında soğutalım.  Şekerle tereyağı yumuşayıncaya dek 1-2 dakika kadar çırpalım. Yumurtayı ayrı bir kapta çırpalım ve yavaş yavaş karışıma ekleyelim. Soğuyan çikolatanın içine kakao ve portakal kabuğu ekleyelim ve karıştıralım ve bunu da karışıma ekleyelim ve homojen hale getirelim. 

Sonra sırası ile irili ufaklı doğradığımız, fındık, ceviz, antep fıstığını ekleyelim. Salam rulosuna benzer bir şekil elde edecek şekilde streç filme saralım. 1 gece veya minimum 6 saat kadar buzdolabında bekletelim. Etrafına pudra şekeri sürelim ve dilimlere ayıralım. Şık ve orijinal sunum için mutfak ipi ile şarküteri ürünü bağlar gibi ip bağlanmış şekilde de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Mozaik pasta yapımı pratik oluyor ve aynı zamanda lezzetli ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...