Misket şeklinde köftelerden oluşan geleneksel İsveç lezzeti, kötbullar , yaban mersin reçeli veya özel et suyu ile yapılan sos ve k...

İsveç Köftesi

/
2Yorumlar



Misket şeklinde köftelerden oluşan geleneksel İsveç lezzeti, kötbullar, yaban mersin reçeli veya özel et suyu ile yapılan sos ve kızarmış patates ile sunumu yapılır. 

Bu meşhur isveç köftesi için malzeme listesi;

300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber, pul biber, kimyon
Tuz

Sos için;
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1/2 çay bardağı krema
Karabiber
Tuz

Bu tariften yaklaşık 16 tane köfte çıkıyor.




Kıyma, yumurta, soğan, sarımsak, galeta unu, baharat ve tuzdan oluşan köftelik harcı iyice yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde misket şekli verelim ve yarım saat dinlendirelim. Kızgın sıvı yağda kızartalım.

Sos için tereyağı ve unu kavuralım, kokusu çıkıp rengi dönünceye kadar bu işlemi sürdürelim. Daha sonra karabiber, tuz, et suyu ve kremayı ekleyelim. Bir taşım kaynatalım. 

Kızartılmış köftelerin üzerine dökelim. Kızartılmış patates dilimleriyle servis edelim. Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Üstünde ki sos güzel oluyor mu ? Sanki donup kalmış gibi gözüküyor ?
    Ama yine de olsa da yesem diyorum bir de bu gün orucum : )

    YanıtlaSil
  2. Ben koyu, yoğun kıvamda yaptım sen daha da seyreltebilirsin, normal de donuk değil, sos beşamel gibi, leziz denemelisin, Allah kabul etsin ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...