İç Malzeme için; 200 gram kıyma 1 su bardağı firik 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı salça 1 tutam maydanoz 1 tutam taze nane...

Firikli Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması

/
0Yorumlar

İç Malzeme için;


200 gram kıyma
1 su bardağı firik
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
Karabiber, toz kırmızı biber, pul biber, kimyon

Üzeri için;
Tereyağı
Toz kırmızı biber
Yoğurt

15 adet patlıcan kurusu
9 adet biber kurusu







Kıyma, salça, yıkanmış bulgur ve firik, doğranmış veya rendelenmiş soğan, zeytinyağı, baharatlar, nar ekşisi, tuz ve doğranmış maydanoz, nane hepsini güzelce yoğuralım. En son haşlanmış nohutları ilave edelim ve karıştıralım.


Kuru patlıcan ve biberleri farklı yerlerde kaynamış su içerisinde 3-4 dk haşlayalım sonra soğuk suya koyalım ki haşlama işlemi devam etmesin.





Lezzete lezzet katmasını sevdiğim için genelde etli dolmaların tabanında mühürlenmiş kemikli et parçalarını kullanmayı seviyorum ve  bakır tencere tercih ediyorum. :)

1-2 parmak boşluk kalacak şekilde kuruları dolduralım. Tencere dizelim. Üzerine 1 yemek kaşığını yaklaşık 500-750 lt kaynamış su ile açalım ve dolmaların üzerine dökelim. Su dolmaların üzerini örtmeli ona göre ayarlamasını yaparsınız. Eğer salçalı daha çok seviyorsanız miktarını ayarlayabilirsiniz. Benim salça tuzlu olduğu için ben az kullanıyorum.

1-1,5 saat orta ateşte pişirelim. Tereyağını köpük köpük olasıya ısıtalım, yakmadan alalım ve toz pul biberi ekleyelim. Dolmaların üzerine gezdirelim, yoğurt ile servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...