Annemden öğrendiğim enfes bir turta, tadan herkesin de hoşuna gidiyor, deneyin pişman olmazsınız. İç İçin, 3 adet kırmızı elma 4-5 ...

Elmalı Alman Turtası

/
0Yorumlar
Annemden öğrendiğim enfes bir turta, tadan herkesin de hoşuna gidiyor, deneyin pişman olmazsınız.

İç İçin,

3 adet kırmızı elma
4-5 yemek kaşığı şeker
2 gram tarçın
1 çay bardağı ceviz ~fırında kavrulmuş irili ufaklı

Turta için,

60 gram tereyağı
60 gram şeker
1 adet yumurta
1 limon kabuğu rendesi
5 gram kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı süt
200-225 gram civarı un





İç harcımızı hazırlayalım, çünkü soğuması gerekiyor. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Rendelediğimiz elmaları şeker ile suyunu bırakıp çekesiye kavuralım. Sonra cevizleri, tarçını ekleyelim ve soğumaya bırakalım.





Turta hamuru için oda sıcaklığına gelmiş yumurta ve şekerleri çırpalım, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyelim. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayalım, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Un miktarını ona göre ayarlarsınız. Hamurun 1/3'ünü üst kısmına süs için ayıralım geriye kalan kısmı 12 kişilik muffin kalıbı kullandığım için 12 eş parçaya bölüp tabanlara yerleştirelim. Üzerlerini çatal yardımı ile delelim ki eşit kabarsın. Üzerine eşit şekilde iç malzemeyi koyalım. Üst kısım için ayırdığımız  turta hamurunu koparıp koparıp döşeyelim. 180 C fırında üstleri kızarınca yaklaşık 30-35 dk. pişirelim. Muffin kalıbı yerine kelepçeli kalıplarda ya da tart kalıplarında da deneyebilirsiniz. Porsiyonluk sunumlar için muffin kalıpları daha kullanışlı oluyor, sunumda şık oluyor. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...