Karalahana bol miktar da  C vitamininin yanı sıra  A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır, demir minera...

Karalahana Yemeği

/
0Yorumlar




Karalahana bol miktar da  C vitamininin yanı sıra A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır, demir minerallerini içerir. Bu güzel nimeti değerlendirmek, mutfağımızdan eksik etmemekte bize düşer. :)

Kayın validemden öğrendiğim yöresel yemeklerden olan karalahana yemeği hem sağlık açısından hem de lezzet açısından muhteşem!.. 

Malzeme listesi;

1 bağ kara lahana
1 adet soğan
1 çay bardağı şeker fasulye
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı mısır yarma

üzeri için limon suyu~opsiyon




Karalahanaları doğrayalım, kaynamış su içerisinde 10-15 dk haşlayalım ki acısı, buruk bir tat var o çıksın. Aynı şekilde şeker fasulyeleri de ayrı bir kapta 10-15 dk haşlayalım ki bakliyatların barındırdığı gazı yok edelim.

Tereyağında yemeklik doğranmış soğanları soteleyelim, bu kısımda varsa küçük parça kuyruk yağı eklemeniz lezzeti uçuracaktır. Sotelenen soğanlara sırasıyla karalahana, mısır yarma, şeker fasulye ve suyu ekleyelim. Yaklaşık 40-45dk pişirelim. Pişirme esnasında kontrol edelim süreç değişebilir.  

Karalahana yemeğini erişte ve soğan salatası ile sunmak ayrı keyif veriyor, tavsiye ederim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...