8 yaprak lazanya  İç harç: 300 gr. dana kıyma 1 adet soğan 1 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz Karabiber, Pul bib...

Lazanya

/
0Yorumlar




8 yaprak lazanya 

İç harç:

300 gr. dana kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber, Pul biber, Kimyon 

Beşamel sos:

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Muskat, Karabiber

Üzeri için:

2 dilim cheddar peyniri



İtalyan lezzeti lazanya ~lasgane' ya iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Tavamıza kıymayı koyalım ve suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirelim. Sonra zeytinyağımızı ve küçük küçük doğradığımız soğanı ilave edelim. Ardından salçayı, domates rendesini, bahratları ve tuzu ekleyelim. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. 



Beşamel sosumuz için öncelikle tereyağı ve unu (yağ ve unu tepeleme koyalım) rengi dönesiye kadar kavuralım. Ne kadar  iyi kavurursak lezzeti o kadar artacaktır. Kavurma işlemini tamamladıktan sonra sütü, muskatı ve karabiberi ilave edelim. Kaynadıkça katılaşacaktır, eğer çok katı olursa sütle açabilirsiniz. Muskat size kalmış ama denemenizi tavsiye ederim, sosun lezzetini daha da artırıyor.


Lazanya yapraklarımızı kaynamış tuzlu su içerisine atalım, 3-4 dk pişirdikten sonra soğuk su içerisine atalım. Bu işlemleri tek tek veya ikili ikili yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Sonra sırası ile yaprakların üzerine önce beşamel sos sonra kıymalı iç harcımızı isterseniz tercihinize göre kaşar/parmesan/cheddar peyniri koyup üzerine tekrar yaprak koyuyoruz. Aynı sıralamayı yineleriyoruz. En üst yaprağımıza geldiğimiz de beşamel sosun  üzerini kaşar/parmesan/cheddar ile süsleyerek bitiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...