Patates çanakları: 2 adet patates 1 adet havuç Kaşar Tuz  ...

Yoğurt dolgulu patates kaseleri

/
0Yorumlar


                                                                         Patates çanakları:
2 adet patates
1 adet havuç
Kaşar
Tuz 
Karabiber, pul biber, kimyon, nane
Maydanoz

İç dolgu:
Kırmızı lahana
5-6 tane ceviz
1 diş sarımsak
yoğurt 


Patatesleri haşlayalım, haşladıktan sonra rendeleyelim. Rendelenmiş havuç ve kaşar, baharat, tuz, ince kıyılmış maydanoz ile tatlandıralım. Ceviz büyüklüğünde top yapıp baş parmağımızla ortasını çukur yapalım.

Kırımızı lahanayı jülyen şekilde ince ince doğrayalım. Zeytin yağında soteleyelim. Bir tarafta da sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Sotelediğimiz lahana ile yoğurdu birleştirip ağza gelecek şekilde doğradığımız cevizleri de ilave edelim. Hazırladığımız patates çanaklarının içini dolduralım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...