2 su bardağı bulgur            1 adet patlıcan  1-2 adet biber 1 adet domates 1 adet soğan 1 yemek kaşığı domates+biber salças...

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

/
0Yorumlar


2 su bardağı bulgur           
1 adet patlıcan 
1-2 adet biber
1 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates+biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber, Pul biber, Nane

Öncelikle patlıcanlarımızı hazır hale getirelim. Patlıcanları çizgili soyup minik küpler halinde doğrayalım ve 15-20 dk tuzlu suda bekletelim. Daha sonra patlıcanları yıkayıp, iyice kurulayıp sıvı yağda kızartalım ve kâğıt havlu üzerine çıkartalım.

Bir pilav tenceresine (ben bakır tencere tercih ediyorum) biraz zeytinyağı ekleyelim ve yemeklik doğranmış olduğumuz kuru soğanı soteleyelim, pembeleştiğinde biberlerimizi ilave edelim. Sonra domates salçasını ekleyelim ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım, ardından bulguru ekleyelim kavurmaya devam edelim. Son olarak sıcak suyumuzu, kızarttığımız patlıcanları, tuz ve baharatlarımızı ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çektiğinde kapağını açıp tereyağını ekleyelim, hemen eriyecektir, üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...