Çok zahmetli, hassas, tutturması zor ama lezzeti çok güzel olan Fransız işi macaron için malzeme listesi; 125 gram badem tozu 125...

Macaron

/
0Yorumlar


Çok zahmetli, hassas, tutturması zor ama lezzeti çok güzel olan Fransız işi macaron için malzeme listesi;


125 gram badem tozu
125 gram pudra şekeri
80 gram yumurta akı
15 gram kakao~opsiyon, gıda boyası 

Şurup için;
120 gram toz şeker
50 gram su

Ganaj için;
100 gr krema
200 gr çikolata

Macaronu ilk yapışta tutturamayanlardanım :) Macaron için gramajlar, termometre, ortam koşulları çok önemli, eğer birinden biri rayında gitmezse acı kurabiye şeklini alacaktır :)

Badem tozu ve pudra şekerini rondodan geçirdikten sonra üç kere eleyelim. Kakaoyu da elemeye tabi tutalım, kakao yerine türk kahvesi de kullanabilirsiniz, sizin zevkinize kalmış, toz gıda boyası olabilir, sade de olabilir.
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu kaynatmaya başlayalım. Bu kısımda termometre devreye girecek. Sıcaklık 112 C'yi gösterdiğinde ayrı kaba koyduğumuz yumurta akını çırpmaya başlayalım. Kar görüntüsünü alacaktır. Şurubun sıcaklığı 118C'ye geldiğinde ocaktan alalım ve kar halindeki yumurta akına yavaş yavaş mikserle karıştırarak ekleyelim. Yumurta akının daha da köpürdüğünü göreceksiniz. Bu aşamada sıvı gıda boyası kullanacaksanız ekleyebilirsiniz. Köpüren yumurta akına elenmiş olan pudra şeker badem tozu karışımını iki üç kere de spatulayı alttan üste çevirerek, örter gibi, iyice yedirelim. Düz uçlu duyun bulunduğu sıkma torbasına alalım ve 2,5-3 cm çaplarında daireler oluşturalım. Tepsinin tabanına koyduğunuz yağlı kağıdın köşelerine de karışımdan sürelim ki, macaronların içerisindeki baloncukların dışarı çıkması için tepsiyi 4-5 kere tezgaha vurmamız gerekiyor, şekilleri bozulmasın.Vurma işlemini tamamladıktan sonra macaronların üst kısımının kabuk kaplaması için yaklaşık 1 saat tepsiyi dinlenmeye bırakıyoruz. Nemli ortamları sevmezler, ortam oda sıcaklığında ve kuru olmalı :) 125 C'de 20-25dk pişiriyoruz. Eğer büyük veya küçük sıkarsanız sürede değişmeler olabilir. 

Ganaj hazırlama işlemini macarondan önce yaparsanız daha iyi olacaktır, dolapta durdukça kendine geliyor. Kremayı ısıtıyoruz, kaynatmıyoruz, hafif yanlardan kabarmaları görmeniz yeterli olacaktır. Bitter çikolatayı içinde eritiyoruz, iyice karıştırıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Birbiriyle benzer macaronların arasına ganajı sürüyoruz ve macaronlar hazır. Arası için nutella, fındık ezmesi, fıstık ezmesi de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...