Lokum denilen şey, bonfilenin tam ortasından yapılan, etin kıpırdamayan, adı üstünde lokum gibi yumuşak olan lezzetli kısımdır. Sırt ...

Kuzu Lokum / Dana Lokum

/
0Yorumlar


Lokum denilen şey, bonfilenin tam ortasından yapılan, etin kıpırdamayan, adı üstünde lokum gibi yumuşak olan lezzetli kısımdır. Sırt kısımdan elde edilen bu güzel etin lezzetini tam yakalamak için en önemli nokta: mühürleme!!!.. Mühürleme işlemini ne kadar iyi yaparsak tat o kadar uçacaktır. :)

1 adet kuzu/dana lokum
2-3 adet soğan, dilimlenmiş, etin yatağı için
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Etimizin dışını zeytinyağı, karabiber ve tuz ile marine edelim. Tavamızı ısıtalım, altı en son dereceye yakın olmalı, çok iyi ısınmalı ki etimizin suyunu kaybetmeyelim. Etimizi tavaya attığımızda cazırtı seslerini duyacaksınız ve ortalığı yavaş yavaş duman kaplayacak, doğru yoldayız :) Her bir tarafını 3-4 dk mühürleyelim. Mühürleme işlemini bitirdikten sonra tabanında dilimlenen soğanların bulunduğu kaba yerleştirelim, etin üzerine tereyağı parçacıkları koyabilirsiniz. 220 C de yaklaşık 30-35 dk pişirelim. Piştikten sonra tahtamızın üzerine alalım 1-2 dk dinlendirelim.  
Etin kalınlığına bağlı olarak, içinin pembeliğini nasıl istiyorsanız o şekilde süreyi azaltıp, uzun tutabilirsiniz. Benim yaptığımın orta kısmı hafif pembe oluyor. 

Eti fırında pişirme yaparken ayrı bir kapta dilimlenmiş patates ve soğanları baharatlayıp üzerine zeytinyağı biraz da tereyağı ekleyip lezetli bir destekleyici hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...