Brioche malzemesi; 15 gram şeker 7 gram instant maya 5 gram tuz 50 ml su 70 ml süt 1 adet yumurta 15 gram tereyağı un ...

Sucuklu ve mozzarellalı brioche

/
0Yorumlar


Brioche malzemesi;


15 gram şeker
7 gram instant maya
5 gram tuz
50 ml su
70 ml süt
1 adet yumurta
15 gram tereyağı
un 

İç dolu için;
Sucuk 
Mozzarella
Yeşilbiber
Tereyağı



Brioche bir tür Fransız ekmeği olsa da ben aperatif için küçük yatak şeklinde kullandım. Bu tarifi kruvasan ile de yapabilirsiniz. 


 Brioche için şeker, ılık süt, ılık su ve tuzu karıştırıp 5dk bekleyelim. oda sıcaklığına gelmiş yumurtayı  ekleyelim, karıştıralım. Elediğimiz unu da ilave edip 1o-15dk yoğuralım. Tereyağını ekleyip tekrar yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. 1 saat mayalandıktan sonra  tekrar yoğuralım ki gazı da çıksın yine 1 saat dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu eşit parçalara bölelim. Ceviz büyüklüğünde şekil verip ortasını biraz açıp fındık büyüklüğündeki hamuru da üzerine koyup, muffin kalıplarımıza yerleştirelim. Ceviz büyüklüğündeki şeklin içerisine nutella, fıstık veya fındık ezmesi de koyabilirsiniz. Ben dolgu yapacağım için çoğunu sade yaptım. Şekil verme işlemini yaptıktan sonra da 10-15dk tepside dinlendirelim. Üzerlerine süt sürelim, tereyağı da kullanabilirsiniz. Önceden ısıttığımız 180C yaklaşık 30dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Pişirme işleminde fırının tabına ısıya dayanıklı kap ve içerisine su koyalım, bu ekmeğin dış kısmının sert olmasını (kabuk gibi) sağlayacaktır.





İç dolusu için yeşil biberi ( kırmızı biber, chili de koyabilirsiniz) tereyağında soteleyelim. Sucukları da ekleyelim. Ilıyan içimizi ikiye böldüğümüz briochilerin alt kısmına koyalım. Üzerine mozzarella penirini dilimleyelim. Briochilerin üst kısmını ayıralım kapak olarak kullanalım. Peynirin erimesi için tekrar 180 C'de  5-10 dk pişirelim, pişmesine yakın ben bir de cheddar peyniri ekledim. Pişirdikten sonra servis tabağına alalım ve kapaklarını da kapatıp servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...