Hem ana yemek hem de soğuk zeytinyağlı olarak sofraları şenlendiren vazgeçilmez tadlardan olan zeytin yağlı taze fasulyenin malzeme l...

Zeytinyağlı Taze Fasulye

/
0Yorumlar




Hem ana yemek hem de soğuk zeytinyağlı olarak sofraları şenlendiren vazgeçilmez tadlardan olan zeytin yağlı taze fasulyenin malzeme listesi; 


500-600 gram taze fasulye
1 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak 
1/2 çay bardağı zeytin yağı
yarım limon suyu ~2 yemek kaşığı
2-3 adet küp şeker
tuz








Ben fasulyeleri verev şeklinde küçük küçük doğradım, siz ortadan ikiye bölüp dikey de yapabilirsiniz. Zeytin yağında soğanı soteledikten sonra rendelenmiş sarımsak ve salçayı ekleyelim. Biraz kavuralım salçanın kokusu çıksın, sonra fasulye ve kabuğunu soyup küp şeklinde doğranmış domatesleri, tuz ve şekeri ilave edelim. Üzerini geçmeyecek şekilde, tam sınırda suyu ve limon suyunu ekleyip orta ateşte 30-40 dk. pişirelim. Pişirme işlemi  fasulyenin cinsine göre süre değişebilir,kontrol edelim. Ben ana yemek olarak tercih ettiğim de ılık kullanıyorum, bulgur pilavı eşliğinde güzel bir yaz menüsü oluyor. Soğuk hali de çok lezzetli, afiyet olsun... 



Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...