İtalyan kökenli hamur işi olan pizzanın yapımı için; 1 su bardağı un ~tepeleme 1/2 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı maya 1 ta...

4 Mevsim Pizza

/
0Yorumlar
İtalyan kökenli hamur işi olan pizzanın yapımı için;

1 su bardağı un ~tepeleme
1/2 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz


Sos için;
1 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı ketçap
1 diş sarımsak rendesi
Tuz
Karabiber, taze nane, taze kekik, pul biber

Üzeri için,

Sucuk, yeşil biber, mozzarella, domates






Hamur için, ılık suyun içerisine maya ve toz şekeri koyalım, 10 dk bekleyelim, maya aktif hale gelsin. Elenmiş unun içerisine tuz, zeytin yağı ve mayalı karışımı ekleyip, iyice yoğuralım, 15-20dk. Üzerini streç filmle kapatalım ve 1-1,5 saat mayalanmasını bekleyelim.
















Domates rendesi, salça, sarımsak ve ketçabı sos tenceresine alalım, bir taşım kaynatalım, sonra tuz ve baharatları ekleyelim. 


Mayalanan hamurumuzu elimizle açalım. Pişireceğimiz tepsiye yayalım, üzerine sosu dağıtalım. Sosun üzerine dilimlenmiş mozzarella peynirini kaşar da olabilir, dizelim. Sucuk ve yeşil biberlerle süsledim ama siz malzeme sayısını artırabilirsiniz. 


200 C'de önceden ısıtılmış fırının alt bölümünde pişirelim. Pişmesine yakın ben üzerine domates dilimleri koydum. Süslemek için de taze kekik tercih ettim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...