Annem Almanya'dan geldiğinde çooooooooook quark aramış ama bulamamış. Çocukluğumda annemden hep duyardım, biz Almanya'da ...

Quark Kuchen; Kasekuchen

/
0 Comments




Annem Almanya'dan geldiğinde çooooooooook quark aramış ama bulamamış. Çocukluğumda annemden hep duyardım, biz Almanya'da pastalara quark kullanıyorduk, çok güzel oluyordu falan filan. Nedir bu quark derseniz yoğurt / krem peynir karşımı bir tat. Asıl komik olan yapımı çok kolay, 1 kilo kefiri, 100C de  1 saat bırakalım. Zaten su ile peynirimsi kısım ayrılıyor ama bunu beyaz bir tülbente alalım ve suyun tamamen süzülmesini bekleyelim, yaklaşık 4-5 saat. Sonuç,170 gram civarı quark elde etmiş oluyorsunuz :)


Gelelim Almanların meşhur Kasekuchen pastasına, 



BENZER YAYINLAR

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...